Zo wordt de West-Vlaamse Sander Loones voorzitter van de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën, Begroting, Justitie en Onroerend Erfgoed. Sander kan zo zijn rol als begrotingsspecialist van de N-VA in de kamer ook verderzetten in het Vlaams Parlement.

Limburger Andy Pieters neemt het voorzitterschap van de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie voor zijn rekening. Andy is sinds juni 2024 een van de nieuwelingen in het parlement voor de N-VA. Onervaren allerminst, want Andy was sinds 2014 raadgever bij voormalig Minister-president Geert Bourgeois, later werkte hij op het kabinet van Zuhal Demir als woordvoerder en kabinetschef. 

Tot slot werd ook de voorzitter van de Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken aan de N-VA toevertrouwd. Daar zal Paul Van Miert de vergaderingen in goede banen leiden. Paul is zetelt al tien jaar in het Vlaams Parlement en start nu zijn derde legislatuur. Hij is ook tien jaar onafgebroken lid van de mobiliteitscommissie, en dus de geknipte man als voorzitter.